top of page

Enfocament curricular de J. Van Dijk.

 

Després d’anys d’utilitzar a l’aula -amb alumnes greument afectats- algunes de les estratègies de l’enfocament de Dr. J. Van Dijk, us presento aquí alguns dels aspectes que ens han servit més per tal de definir resultats valuosos pels nostres alumnes, avaluar-los i programar la intervenció

Com veureu, els treballs que aquí es presenten, es basen en la recerca de Van Dijk i també dels seus col·laboradors.

A més de les traduccions al català, també hi trobareu diferents links per consultar els originals en anglès o bé altres recursos que hi ha disponibles.

En aquest document es descriu un sistema per avaluar nens petits (de 0 a 8 anys) amb discapacitats severes i múltiples. El procés d’avaluació inclou: estats bioconductuals, respostes d’orientació, canals d’aprenentatge, acostament-retirada, memòria, interaccions, comunicació i resolució de problemes.

Per a una intervenció eficaç, Van Dijk contempla set categories d’alumnes. Aquestes categories es basen en el nivell de dependència de l’alumne i van des de la que l’alumne té un nivell més alt de dependència fins a la que té un nivell elevat d’independència.

Per tal d'aconseguir resultats valuosos pels alumnes, es proposen estratègies com: la ressonància, el moviment conjunt, la manipulació conjunta, la imitació, el dibuix com a mitjà comunicatiu, la discriminació, la representació, la memòria seqüencial, la conversa i la comunicació

Clicant sobre les imatges o els títols podeu accedir als documents.

bottom of page